Menu

To avhørt om storbrannen

Politiet har tatt inn og avhørt to personer som har tent opp ild ved inngangen til Rema 1000 ved Bytunet, men politiet har ikke grunn til å tro at noen av disse står bak storbrannen i Haugesund forrige lørdag, skriver havis.no.

Av admin | 13.06.2008 15:38:07

Både natt til onsdag og natt til torsdag ble det tent opp ild ved inngangen til Rema 1000 ved Bytunet i Haugesund sentrum.

– Vi har ikke grunn til å tro at noen av disse mennene har noe å gjøre med de mange ildspåsettelsene i Haugesund den siste tiden. Dette er personer som til dels bor ute på gata og som vi stadig anholder for lignende forhold, sier Harald Berge ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt.

Han forteller videre at de ikke jobber ut fra en teori om at disse episodene kan knyttes direkte opp mot de mange brannene den siste tiden.

– Vi kan selvfølgelig ikke utelukke at en eller begge har noe med brannene å gjøre, men jeg understreker at det på nåværende tidspunkt ikke er noe som tyder på det, sier Berge til havis.no.

Han sier likevel at den ene av mennene som ble avhørt har en forhistorie som brannstifter. Kripos har fremdeles ikke kommet med sin konklusjon om brannårsak, og det vil fortsatt ta tid før den foreligger, avslutter Berge.

Publisert av Helge Bro Matland | 13.06.2008 kl.15:3