Menu
Vegdirektør Terje Moe Gustavsen og direktør Øivind Strømme i Skatteetatens regionavdeling signerte avtalen som skal bedre arbeidet mot arbeidsmarkedskriminalitet. Foto: Kjell Bjørn Vinje

Til kamp mot arbeids-kriminalitet

Statens vegvesen og Skatteetaten har nå signert en avtale mot kriminalitet og sosial dumping innen bygg og anlegg, samt drift og vedlikehold av veier.

Av Egil M Solberg | 17.09.2017 16:44:07

Partene undertegnet fredag en samarbeidsavtale, som legger grunnlaget for et løpende samarbeid som forsterket og utvikler effekten av arbeidet mot arbeidsmarkedskriminalitet, melder Statens Vegvesen.

– Vi gjør mye, men ønsker å gjøre mer for å forebygge og bekjempe kriminalitet og sosial dumping. Samarbeidet med Skatteetaten og avtalen vil gi oss bedre verktøyer i denne kampen, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Skatteetaten har tilsvarende avtaler med en rekke aktører med gode erfaringer.

– Som kontrolletat klarer vi ikke alene å få bukt med svart arbeid, avgiftsunndragelser og sosial dumping. Sammen med aktører som Statens vegvesen bidrar vi imidlertid til å begrense handlingsrommet til de useriøse aktørene, sier direktør Øivind Strømme i Skatteetatens regionavdeling.