Menu

– Tidenes største bløff

Da Torhild Widvey var olje- og energiminister sa hun at et industrikraftregime er umulig. Hun mener at den sittende regjeringen bløffet da de sa noe annet i valgkampen. Dette er tidenes største bløff, sier Widvey til havis.no.

Av admin | 16.06.2008 08:54:24

– Dette er tidenes største bløff. De lovet et industrikraftregime før valget, men de visste like mye da, som de gjøt nå, sier Widvey (H) til havis.no.

Hun har derfor full forståelse for at over 1.,500 industriarbeidere demonstrerte i Oslo fredag. De ville minne regjeringen på at det haster å sikre nok og rimelig kraft til industrien.

– Saken har vært utsatt og trenert, helt til Haga kom ut av skapet sitt og sa at det ikke er mulig. De har holdt folk for narr, mener den tidligere ministeren.

Widvey mener det er to sentrale punkt i saken. Det første er at de rødgrønne bløffet i valgkampen. Det andre er at de ikke har gjort nok for å øke energiproduksjonen.

– Som jeg sa før valgkampen i 2005, det er bare mer energi som kan bidra til å senke energiprisene. Dette har ikke regjeringen bidratt med, sier Widvey til havis.no.

Publisert av Helge Bro Matland | 16.06.2008 kl.08:5