Menu

– Ta det helt med ro

Det er ingen grunn til uro. President Trump får mange flinke folk med seg på laget og kommer til å føre en ansvarlig politikk, sier stortingsrepresentant Arve Kambe (H).

Av Egil M Solberg | 09.11.2016 15:15:53

Den norske krone har taps seg betydelig i verdi, oljeprisen har gått ned og børsene faller. Men dette kommer til å gå seg til, sier Kambe.

Etter Trumps seierstale er stortingspolitikeren overbevist om at både retorikk og politikk kommer til å bli like bra som før.

– Jeg ville aldri ha stemt på Trump selv, men nå som han er valgt er jeg overbevist om at han og det republikanske partiet vil gjøre en god jobb. Ta det helt med ro, sier Kambe.

Karmøy-politiker og stortingsrepresentant Geir Toskedal i Kristelig Folkeparti har vært i New Yourk og fulgt valgkampen på nært hold.

– Dette er veldig nifst etter min mening, har Toskedal skrevet på Facebook.

En undersøkelse Foretatt av Radio Haugaland på Facebook i dag, viser at to tredjedeler av oss på Haugalandet er enige med Toskedal i at det er skummelt at Trump nå blir president.

To tredeler mener også at det var overraskende at han vant presidentvalget og at dette vil kunne få negative konsekvenser for Norge.

Resultatet så langt har vært en svekket krone, lavere oljepris og nedgang på børsene verden over. Usikkerheten med Trump er ifølge ekspertene årsaken til reaksjonen i finansmarkedene.