Menu
Ikke la deg lure Lightinabox

Svindlet av kinesisk nettsted

Nettstedet Lightinthebox.com er etterhvert internasjonalt beryktet for sine kyniske forretningsmetoder. Nå er flere haugalendinger også blitt lurt.

Av Egil M Solberg | 04.10.2015 14:24:06

Da en mann fra Haugesund i juli bestilte klær fra nettstedet var han intetanende om hva som ventet.

Da han mottok en pakke fra Kina, viste det seg at klærne han hadde bestilt var for barn. Til tross for at klærne var merket XL, var de så små at kun barnehagebarn kunne ha benyttet dem.

En klage ble sendt inn til siden, som ba om at pakken skulle returneres. Det var ikke billig. Å sende en pakken fra Norge til Kina koster opp mot 1.000 kroner, en høy sum for en bestilling som i utgangspunktet kostet 1.200 kroner. Ikke nok med det, dagen etter at pakken var mottatt fikk mannen en regning fra et transportselskap med kostnader fra tollmyndighetene på nesten 1.000 kroner.

Da mannen noen uker senere sjekke statusen på saken sin – på den kinesiske siden, viste det seg at hans konto var blitt slettet. Etter dette svarer ikke sidens kontakter på noen henvendelser.

Et søk på nett viser at mannen ikke er alene. Kunder fra hele verden opplever det samme. Nå advarer mannen alle mot å kjøpe varer fra Lightinthebox.com.