Menu
shopping handel

Storsatsing på Black Friday

Både Haugesund sentrum, varehus og kjøpesentre på Haugalandet vil satse stort på "Black Friday" denne fredagen.

Av Egil M Solberg | 20.11.2017 14:23:14

Nettbutikkene har de siste årene tatt større markedsandeler fra den lokale julehandelen og ett av tiltakene lokale kjøpmenn benytter som mottiltak, er å satse på «Black Friday».

Denne dagen skal du kunne gjøre svært gode kjøp på butikkenes handelsvarer.

Cirka 40 prosent av produktene gikk ned i pris på Black Friday i 2016. Blant disse var det i gjennomsnitt 20 prosent prisreduksjon sammenlignet med laveste pris på produktet uken før. Det viser tall fra pris- og produktsammenligningstjenesten Prisjakt.no.

Elektronikk som hodetelefoner, TV og smartklokker, samt sportsklær og skjønnhetsprodukter er varer som ifølge tjenesten pleier å stå øverst på nordmenns handleliste denne dagen, skriver Aftenbaldet.

Fagdirektør i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem, ber forbrukere være ekstra oppmerksomme og ikke stole blindt på løftene i reklamene.

Hvis det ikke er oppgitt førpriser i Black Friday-markedsføringen, er varene neppe satt ned i pris, sier han til Aftenbladet.

– Det kan også være at det samme produktet dukker opp til samme eller lavere pris noen måneder senere, eller at det har hatt samme eller lavere pris tidligere i år, sier han til avisa.