Menu
pass

Stor pågang ved passkontoret

Politiet opplever stor pågang på våre lokale passkontor. Mange tror de må ha pass for å reise innenfor de nordiske landene, som følge av grensekontrollen.

Av Egil M Solberg | 30.06.2016 12:21:08

Husk gyldig identitetsbevis – også om du skal reise innenfor Norden, opplyser politiet i sørvest politidistrikt avdeling Haugesund.

Som norsk borger må du ikke ha med deg pass om du reiser mellom de nordiske landene, men politiet anbefaler at du tar med gyldig legitimasjon.

– Det er viktig at de som har pass tar dette med seg på reise innenfor de nordiske landene også. Har en ikke gyldig pass må en ta med ID-kort, som førerkort eller bankkort, med bilde og fødselsnummer, forklarer politistasjonssjef ved Haugesund politistasjon, Edgar Mannes.

Mange vil ha nødpass
For selve grensepasseringen er ikke pass nødvendig i Norden, men de reisende kan bli nektet ombordstigning på fly eller båt i dagens situasjon.

– Dette har bakgrunn i den midlertidige grensekontrollen. Vi opplever nå at stadig flere oppsøker sitt lokale passkontor for å få midlertidig pass for å reise til Norden.

– Det er derfor viktig for oss å presisere at nordiske borgere som ikke har gyldig pass og skal reise til Sverige, Danmark eller Norge kan benytte ID-kort, fremhever Mannes.

Barn på reise
Barn som skal reise til nordiske land trenger ikke egen legitimasjon så lenge de reiser med sammen med foresatte som kan fremvise gyldig legitimasjon.

For barn som deltar på gruppereise sammen med f. eks idrettslag eller skoleklasser er det tilstrekkelig at reiseleder går god for barna før de går om bord. Det er likevel til god hjelp om de barn som har pass eller annen gyldig legitimasjon tar dette med, da det vil forenkle kontrollarbeidet, opplyser politiet i en pressemelding.