Menu

– Steng ned Søderberganlegget nå

Det er Kurt Oddekalvs mening etter at det i dag kom frem at klimagass-utslippene i Karmøy har økt med nesten 35 prosent de siste 15 årene. - Dette står det én eller flere større kilder bak, mest trolig Hydro og Pronova, sier Oddekalv.

Av admin | 20.02.2007 08:38:51

Han mener politikerne på Karmøy er altfor industrihengivne og at de gjør alt for å tekkes industrien. – Det fører gjerne til mer utslipp og det er det vi kanskje ser resultatet av nå. Det er tragisk, sier Oddekalv til Radio Haugaland. Han legger mye av skylden for både det dårlige arbeidsmiljøet inne i hallene og for de store klimautslippene på lokalpolitikerne, som han mener ikke har lagt inn nok press for å få til mer energi- og miljøvennlig industri.

– Det er skammelig at de får lov til å holde på fremdeles og at noen prøver å forlenge bruken av de antikvariske ovnene er ganske ufyselig. Dette er teknologier som er uhyre forurensende og uhyre energiforbrukende, sier Oddekalv. Nå mener han Hydro må gjøre opp for seg.

– En så begunstiget bedrift som Hydro har vært, med blant annet billig energipris for å kunne være med å bygge landet, burde ta ansvar og skifte ut dette og få et moderne anlegg som kan ligge på Karmøy og som folk ville være stolte over å gå på jobb til, sier Oddekalv. Han har selv besøkt moderne aluminiumsverk der miljø er satt i fokus. – De er som en drøm. Rent på gulvet og ingen røyk fra pipene, sier miljøaktivisten, som ser på Hydro Aluminium Karmøy som en steinalderfabrikk.

Hør intervjuet med Kurt Oddekalv her

Av Magnus Berning | 20.02.2007 kl.08:3