Menu

Står frem i smuglersaken

Lokalpolitikeren som er siktet i den omfattende smuglersaken er Ole Bjelland fra Høyre. Nå står han frem og forteller sin historie.

Av Egil M Solberg | 07.10.2016 23:29:31

Han velger nå å stå frem og fortelle hva som har skjedd.

Politikeren forklarer til Haugesunds Avis at «det begynte med to brett øl». etterhvert fungerte han som en mellomdistributør av smuglergods.

– Politiet kom på døren min sist fredag og jeg ble tatt med til avhør. Jeg fortalte alt jeg har gjort og ble løslatt samme kveld. Siden har jeg ikke vært i kontakt med politiet. Mandag kontaktet jeg ordfører Sigmund Lier og fortalte det samme til ham, sier han til Haugesunds Avis.

38-åringen fra Tysvær forteller til avisa at han spilte med åpne kort overfor politiet fra første stund.

– Jeg vet jo at det ikke er lov, og jeg legger meg flat, men jeg ante ærlig talt ikke noe om det store omfanget. Jeg spurte aldri hvor varene kom fra.

– Det store omfanget var ukjent for meg. Jeg aner ikke hvem de andre som sitter i varetekt er, sier Bjelland til avisa.

– De involverte er siktet for heleri av tollbelagte varer. Vi mener at de siktede, over en lang periode, har importert og solgt øl og vin for store verdier. Det er snakk om tusenvis av øl-bokser, og da naturligvis flere tusen liter med øl, sier seksjonslederen Torbjørn Nervik ved etterforskningsavdelingen i Sør-Vest politidistrikt til VG.