Menu
Jarle Utne-Reitan

Slår tilbake mot Hordaland

Det er nå politisk kamp om hvorvidt Sunnhordland skal flyttes fra et fremtidig Rogaland politidistrikt til en ny region Vest styrt fra Bergen. Ordførerkandidat Jarle Utne-Reitan (H) avviser utspillet.

Av Egil M Solberg | 30.03.2015 00:40:22

Det finnes ikke gode politifaglige argument for å føre Stord, Fitjar og Bømlo over til Hordaland politidistrikt før Hordfast er en realitet, sier Utne-Reitan som både er ordførerkandidat for Høyre i Haugesund og operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Dert var Stord-ordfører Liv Kari Eskeland og byrådsleder Martin Smith-Sivertsen som tok til orde for å overføre Stord, Bømlo og Fitjar til det nye Vest politidistrikt.

– Først påstås det at det er viktig at Hordaland holdes samlet av hensyn til Fylkesmannens rolle i beredskapsarbeidet. Dersom det skulle være avgjørende er det rart at de ikke har vært konsekvente og tatt med Sveio og Etne, sier Utne-Reitan til Bergens Tidende.

– Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har i snaut 15 år dekket deler av to fylker uten at det har vært et problem. Argumentet er verdiløst, sier han til avisa.

– Det beste ville vært å beholde Haugaland og Sunnhordland politidistrikt som i dag og foreta en ny inndeling når både Rogfast og Hordfast er en realitet, avslutter Utne-Reitan i debattinnlegget til avisa.