Menu
Foto: Noragent AS

Skal ta rotta på flått via mus

Nå lanseres produktet Thermacell Flåttkontroll, som via mus, dreper mer enn 90 prosent av flåtten i det behandlede området.

Av admin | 08.05.2017 13:27:31

Thermacell Flåttkontroll er det første produktet i Norge som bekjemper flått. Produktet er laget av biologisk nedbrytbare tuber som plasseres ute hvor mus ferdes, som for eksempel i blomsterbed.

«Tubene inneholder et spesialbehandlet bomullsstoff som dreper flåtten. Bomullen passer perfekt som byggemateriale for musereir. Flåttnymfer som fester seg på musene kommer i kontakt med det flåttdrepende middelet via pelsen på musen og dør. Middelet er verken skadelig for deg, familien eller miljøet. Musene tar heller ikke skade,» sier Thomas Holmen-Jensen, daglig leder i Noragent AS og distributør for Thermacell Flåttkontroll i Norge.

Flåtten går på mus før den blir stor nok til å gå på større dyr som for eksempel husdyr, eller mennesker. Ved bruk av denne metoden dreper du flåtten i en så tidlig fase av livssyklusen at den ikke vil være i stand til å overføre smitte eller vokse seg stor nok til å legge egg. Du tar flåtten før den blir farlig.

Dette skriver Noragent AS i en pressemelding.