Menu
doping steroider

Skal ta doperne

26 personer er siktet etter gårsdagens aksjon mot dopingmiljøet i kroppsbyggermiljøet på Haugalandet. Politiet opplyser nå at det blir flere aksjoner.

Av Egil M Solberg | 21.10.2016 11:19:04

I går foretok politiet i Sør-Vest politidistrikt en større dopingaksjon. Omlag 60 politifolk, hvorav halvparten var studenter, var involvert.

I løpet av ettermiddagen og kvelden oppsøkte de en rekke privatadresser, samt ti treningssentre.

26 personer ble som følge av dette siktet. Det ble gjort beslag i både dopingmidler, narkotika og penger i aksjonen, som spredte seg over store deler av gamle Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Politiet har fokusert på, etter å av ulike grunner fått informasjon over tid, folk som vi mener utgjør en spredningsfare i forhold til doping.

– Hovedformålet vårt er å få fram at doping er ulovlig og at det fører med seg en risiko å involvere seg i dopingmidler. Vårt hovedmål er først og fremst å forebygge ytterligere bruk, kommenterer politistasjonssjef i Haugesund, Edgar Mannes, og legger til at metoden er helt bevisst.

– Vi velger denne aksjonsformen nettopp for å få oppmerksomhet om problemstillingen. På den måten håper og tror vi at det kan virke forebyggende, sier han.