Menu
xhe

Først med ny teknologi

Det tyske teknologikonsernet Fraunhofer IIS publiserte denne uken en artikkel om hvordan kringkastingsteknologi fra Haugesund viser vei for nettradio på mobilen.

Av Egil M Solberg | 22.01.2015 22:10:23

– Vi har sammen med det tyske selskapet lykkes med å lage mobilapplikasjoner som gjør bruk av en helt ny og banebrytende teknologi – med det lange navnet MPEG Extended High-Efficiency AAC (XHE). Vi er først i verden med å løse dette teknisk for mobiltelefon, noe vi som en liten virksomhet i Haugesund selvfølgelig er veldig stolte av, sier daglig leder Egil M Solberg i Radio Haugaland.

I Norge har vi en betalingsmodell på datatrafikk for mobil som gjør det lite gunstig prismessing å lytte til radio ved nettradio.

– Det vil endre seg en god del nå. Du får fortsatt datatrafikk ved bruk av nettradio, men trafikken blir betydelig mindre. Dette vil etterhvert kunne sette fart på digitaliseringen av radiomediet – spesielt i området hvor DAB ikke blir utbygget med det første. Nettradio kommer stadig i flere biler også, forklarer Solberg.

I mange land hvor kapasiteten i mobilnettet er dårlig, vil denne teknologien for første gang gjøre nettradio mulig over mobilen.

Les mer om saken på Fraunhofers nettsider.