Menu

Sendt hjem med feber fra Ebola-område

Monica Hauge Skaten fra Stord ble sendt hjem fra Ghana med vanlig passasjerfly, etter å ha blitt behandlet på et sykehus med mulig Ebola-utbrudd.

Av admin | 30.07.2014 21:06:28

– Legen som tok imot meg på Stord var sjokkert over at jeg hadde tatt fly med flere hundre mennesker om bord, spasert gjennom Heathrow flyplass i London og blitt ledsaget rett hjem til mor i drosje av den tyske sykepleieren, sier Skaten til Bergens Tidende.

Hun ankom Stord sykehus 11. juli etter ett døgn på reise, og ble lagt rett i isolat i en uke.

På sykehuset i Accra døde en amerikanske statsborgeren 8. juli, av det helsemyndighetene mener var Ebola-smitte.  Helsepersonellet som behandlet amerikaneren hadde også kontakt med Skaten.

Direktør for medisinsk nettverk og transport hos forsikringsselskapet SOS International, Otto Karud, sier til BT at de fikk avkreftet at Skaten var smittet med det dødelige viruset før en av deres sykepleiere eskorterte henne hjem.

Ebola er ett av verdens mest dødelige virus. Symptomene er kvalme, oppkast, smerter i hodet, hals og bryst. Siden blør man gjennom de fleste kroppsåpninger, inntil døden inntreffer.

Av Egil M Solberg | 31.07.2014 kl.00:06