Menu
FOTO: Slettaa Dykkerklubb

Rydder i sundet igjen

For sjette gang samler Åge Wee og Slettaa Dykkerklubb både dykkere, organisasjoner og bedrifter til Norges største miljødugnad under vann i Smedasundet i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 10.10.2017 09:53:35

Ryddeaksjonen, som første gang ble arrangert i 2012, har til nå ført til at over 32 tonn avfall (300 kubikk) er hentet opp fra havbunnen mellom Smedasundet og Kvalsvik ved Haugesund sentrum.

Slettaa dykkerklubb kunne i fjor telle hele 65 dykkere til ryddedugnad i Smedasundet, men i år forventes det over 70 dykkere på plass lørdag 14. oktober.

– Da vi kjørte i gang første Prosjekt Aware Smedasund i 2012 hadde vi ingen idé om hvor omfattende dette skulle bli. At arbeidet vi startet har inspirert til liknende dugnader både i Norge og utlandet, er noe vi er veldig stole av, sier initiativtaker og styreleder i Slettaa Dykkerklubb, Åge Wee.

Blant de påmeldte i år er TV-profilen Leif Einar Lothe, alias ”Lothepus”, som i fjor kastet glans over arrangementet med å dele ut premier til de deltakende.

Også i år vil blant annet Karmsund Havnevesen, Brannvesenet, Friluftsrådet og Kystverket Vest bidra med mannskap, båter og utstyr under dugnaden. I tillegg stiller Eidesvik med ekstra kranbåt, og Steinsvik stiller med buss og ”hovedkvarter”.

Project Aware Smedasund starter kl. 09.45 lørdag 14. oktober.

– Da vi gjerne skulle satt ny deltakerrekord i år, håper vi at så mange som mulig tar med seg dykkerutstyret til Haugesund havn lørdag, avslutter Wee.