Menu

Rullestadtunnelen er åpnet

Fredag klokka 13 ble Rullestadtunnelen i Etne kommune åpnet. Trafikkantene slipper dermed den smale og rasfarlige veien forbi Rullestadjuvet. Den tre kilometer lange tunnelen ble åpnet av samferdselsminister Signe Navarsete.

Av admin | 30.06.2006 10:07:05

– Med denne tunnelen og den rundt 6 km lange Rullestadparsellen, er det satt punktum for den geitestien som vi har slitt med, sa en stolt og kry ordførar Amund Enge, då han ønskte de mange frammøtte velkomne til åpning fredag.

Regionvegsjef Ole Christian Torpp orienterte om prosjektet og videreføringen av parsellen 1,5 km inn i Odda kommune. Et arbeid som tar til alt til høsten, og er et resultat av at det arbeidet som er gjennomført, er blitt mye billigere enn beregnet.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete minte om den første kløvstien mellom Jøsendal og Rullestad som ble bygd i 1870. Hun kunne også avsløre at hun var blant de som flere ganger hadde kjørt gjennom det frykta Rullestadjuvet med hjertet i halsen.

– Nå ligger vegen gjennom Rullestadjuvet som et minne om en tid som var, sa Navarsete. Deretter skar hun snora med en langorve. Hun takket barna og de ansatte fra Småfolk barnehage og Rygge skule som satte spiss på åpningsseremonien, da de kom nærmest veltende ut av tunnelen, utkledde som småtroll. Og det i takt med trommeslagene og Dovregubbens hall spilt av etne og Skånevik musikklag.

Av Magnus Berning | 30.06.2006 kl.10:0