Menu
FOTO: Oddvar Bratteteig/Røldal skisenter

Rømlinger tatt i Røldal

Daglig leder Oddvar Bratteteig ved Røldal skisenter varslet politiet da de to rømlingene fra Åna fengsel brøt seg inn i butikken hans. Da tok det ikke lang tid før de ble pågrepet.

Av Egil M Solberg | 27.11.2017 12:32:21

Lørdag ettermiddag rømte to menn i 20-årene fra fengselet. Søndag morgen ble de pågrepet etter et innbrudd på skisenteret.

– De har klippet seg gjennom et gjerde i en luftegård. Vi er ute og søker etter dem med hunder og patruljer. De sitter inne for vinningsforbrytelser og vold, sa operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt til NTB lørdag.

Søndag morgen gikk alarmen på skisenteret.

– Først trodde vi at den var en feil, men da vi kom ned til huset, var det tydelig at det hadde vært et innbrudd, sier daglig leder Oddvar Bratteteig til BA.

Tyvene hadde brutt opp et vindu og tatt seg inn i bygget.

– Tyvene fikk med seg kassabeholdningen på noen tusen kroner, forklarer Bratteteig.

Da Bratteteig gikk gjennom overvåkingsvideoen fra innbruddet, fikk han gode bilder og god beskrivelse av gjerningsmennene. Da var det klart at det var snakk om de to rømlingene, skriver avisa.

– Takket være skisenterets opplysninger, visste de at de to mennene hadde kjørt mot Haukeli i en BMW X-serie, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt til BA.

Etter biljakten som deretter oppsto endte BMW-en i autovernet. Ingen ble skadd.

BMW-en skal ha blitt stjålet fra et verksted. Den fikk store materielle skader.

Ifølge operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sør-Vest politidistrikt vil de to mennene, som er hjemmehørene i Agder og Follo, bli ført tilbake til fengselet de stakk av fra.