Menu

Rogfast-sak i retten

Tunnelmasser blir tema når grunneier og Statens Vegvesen nå skal møtes i retten. Vegvesenet vil dumpe tunnelmasser på grunneiers eiendom men fortsatt eier tunnelmassene.

Av Egil M Solberg | 28.11.2017 18:08:29

I morgen, onsdag, møter Statens vegvesen motpartene Hemtovo Invest AS, Ommund og Ragnhild Todnem, Torleif Todnem og Randaberg kommune ved ordfører Kristine Enger i Stavanger tingrett i en sak om rundt 360 millioner kroner, melder Aftenbladet i dag.

Grunneierne godtar ikke at Vegvesenet skal dumpe tunnelmasser på deres eiendom og samtidig beholde rettigheter til massene, slik at prosjektet kan kreve en beregnet gevinst på 120 millioner kroner.

Grunneier-advokat kaller Rogfast-krangelen for «Bortimot parodisk».

– Vi sier at det er greit og at vi ikke trenger å få betalt. Men da sier Vegvesenet at vi egentlig krever betalt, i form av fyllmasser, og at verdien på fyllmassene er så stor at min klient ikke kan få dette gratis, sier grunneiernes advokat Morten Cruys Magnus Sagen i Helliesen & co AS.

– Men min klient har aldri bestilt disse massene. Han har ikke noe valg – han må ta imot dem på sin eiendom. Det sier reguleringsplanen Vegvesenet fikk utarbeidet. De sier at massene i seg selv er betaling, men selve tiltaket kan aldri bli ansett å være betaling, sier han til avisa.