Menu

Rogalendinger mest gavmilde

Rogalendinger bruker mest penger på julegaver i landet og gir også bort langt flere gaver enn vi får tilbake. I tillegg skiller vi oss klart ut i forhold til resten av landet ved at vi oftest kjøper gaver til folk vi ikke liker.

Av admin | 22.12.2008 14:19:56

? Resultatene viser også at rogalendinger gir vekk langt flere gaver enn de får tilbake og at også folk de ikke liker får en julehilsen. Med dette kan vi konkludere med at folk i Rogaland er de mest gavmilde her i landet, sier sjefredaktør i Vi i Villa, Tor Erik Solberg.

Nesten halvparten av de spurte svarer at de synes julehandelen er stress og mas. Men det finnes store forskjeller mellom kjønnene. For mens kvinner er de som handler desidert flest julegaver, er det mennene som er mest stresset. Kvinner handler i snitt 24 gaver mot mennenes 16 gaver, og stressnivået øker dess færre gaver man kjøper.

– Undersøkelsen konkluderer med at de som synes julehandelen er aller mest stressende er menn som kjøper én gave til partneren sin. Det kan være mange årsaker til det, men kanskje er det rett og slett fordi så mye avhenger av den ene gaven, sier Tor Erik Solberg.

Undersøkelsen er gjort blant 3.200 nordmenn, og er utført av Norges største boligblad Vi i Villa.

Deltakerne i undersøkelsen består av huseiere i hele Norge. I gjennomsnitt bruker en norsk villaeier NOK 5.000 på julegaver i år, og aller mest bruker villaeiere i Rogaland på årets julegavehandel.

Av Helge Bro Matland | 22.12.2008 kl.14:1