Menu
Olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP) og energipolitisk talsmann Terje Halleland (Frp). FOTO: Privat

Rekordmange tildelinger på norsk sokkel

Olje- og energidepartementet tilbyr hele 75 utvinningstillatelser på norsk sokkel i årets tildelingsrunde. - Dette er det største antallet tildelinger noen gang, sier Terje Halleland (Frp).

Av Egil M Solberg | 16.01.2018 18:08:50

– Det er en fantastisk optimisme som rår med rekordmange tildelinger til rekordmange selskaper i årets TFO. Som vi allerede vet vil det om få år minke på de store utbygginger på norsk sokkel, derfor er det svært gledelig med denne tildelingen i dag, sier energipolitisk talsmann i FrP Terje Halleland.

45 av utvinningstillatelsene er i Nordsjøen, 22 i Norskehavet og 8 i Barentshavet. Til sammen får 34 ulike oljeselskaper tilbud om andeler i én eller flere av tillatelsene, og 19 blir tilbudt operatørskap. TFO-konsesjonsrundene – tildeling av forhåndsdefinerte områder – omfatter de mest utforskede områdene på norsk sokkel.

– Skal vi få selskaper til å lete etter nye store funn må vi tilby attraktive arealer. Regjeringen har en politikk om stabile og forutsigbare rammebetingelser og tilgang til nytt attraktivt areal. Med denne tildeling viser regjeringen at denne politikken ligger fast, sier Halleland (Frp).