Menu

Reagerer på negative oppslag om «rånere»

31 år gamle Ante Salte Andersen er lei av at skjellsordet "råner" blir brukt om bilinteressert ungdom. Nå retter han kritikk mot Haugesunds Avis, som etter hans mening, blåser sakene opp på førstesiden.

Av admin | 22.02.2007 11:01:31

Trenger et egnet sted
Som leder av bilklubben Superstreet Haugesund krever han at ungdommene får et sted de kan møtes uten å plage andre. Han er enig med politiet om at de eldre ved Sentrumsheimen må få sove i fred, men retter samtidig kritikk til Haugesunds Avis som slår saken opp på førstesiden, som om det skulle være et stort samfunnsproblem. 

– Reportere oppfordrer til spinning
Han var selv tilstede da reportasjen, som ble toppsak i regionsavisen i dag, ble laget. Slik han forstår det ble reportasjen i går laget utfra meldinger politiet hadde fått om støy fra parkeringshuset i Sørhauggata. –  Men, de er ganske flinke til å invitere til sånne treff Haugesunds Avis også. De ringer å sier at de vil skrive om oss og når vi møtes oppfordrer de folk til å spinne rundt og herje. Måten dette har blitt gjort på fra enkelte reportere føler jeg blir feil, sier Andersen. Han har selv invitert til informasjonsmøte mellom bilungdommen, politiet og ledelsen ved Sentrumsheimen. Der møtte representanter fra politiet og ungdommen. – Det var faktisk et positivt møte, som det ikke er blitt lagt vekt på i avisa, sier Andersen.

Vil ikke gå inn i diskusjon
Nyhetsredaktør Kjell T. Skrunes i Haugesunds Avis registrerer kritikken, men fastholder at reportasjene er bygget på faktiske hendelser. Han ønsker ikke å gå inn i noe polymikk med Ante Salte Andersen.

Av Magnus Berning | 22.02.2007 kl.10:5