Menu
dab radio
DAB gir nye muligheter for innovasjon og utvikling, sier kulturminister Thorhild Widvey. I 2014 ble Radio Haugaland sitt IT-prosjekt TheRadioHub presentert for Kulturministeren. Konseptet gir blant annet rikt innhold med bilder og tekst i radiomottakerne.

Radiodigitaliseringen skjer i 2017

Regjeringen har konkludert med digitalisering av radio i 2017. Foreningen Norsk Lokalradio roser avgjørelsen.

Av Egil M Solberg | 16.04.2015 06:44:14

– Det er en gledens dag for norske radiolyttere. Et medium som ellers hadde dødd som eneste analoge, har nå fått videre liv, sier styreleder Hans Christian Andersen i Foreningen Norsk Lokalradio.

– Digitaliseringen av radioen åpner for et langt større mangfold av radiokanaler som vil komme lyttere i hele landet til gode. For lytterne betyr dette et langt mer mangfoldig og differensiert radiotilbud, støyfritt mottak og en rekke nye funksjoner. Dessuten åpner digitaliseringen for økt konkurranse, og økte muligheter for innovasjon og utvikling, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Radio Haugaland var den første lokalradioen i landet som prøvde ut DAB i 2006. November 2013 åpnet vi også eget lokalt DAB-nett på Haugalandet med landets største sender fra Bokn (2.600 watt). To sendere er allerede på plass og flere kommer i løpet av tiden fremover. Blant annet får lokalnettet dekning i Karmøytunnelen og det kommer en ny stor sender på Steinsfjell.