Menu
India Radio Haugaland
Datasystemet for digital kringkasting er utviklet i Haugesund av Radio Haugaland og tas nå i bruk både i Europa, Asia og USA.

Radio Haugaland presentert i India

Det er ikke bare i Norge vi skal skifte til digital kringkasting. Nylig ble Radio Haugalands løsninger presentert for All India Radio i New Delhi.

Av Egil M Solberg | 18.03.2015 00:00:03

Radio Haugaland var den første norske lokalradio som prøvde ut DAB-teknologien i 2006. Siden den tid har det vært jobbet med å utvikle et datasystem som gjør det mulig å sende bilder, animasjon og tekst ut på radio-mottakerne.

Senere er systemet utvidet til styre både sosiale medier, nettradioløsninger og mobilapplikasjoner. Prøv vårt «livesenter» eller våre mobilapplikasjoner «Radio Haugaland Live».

Systemet heter TheRadioHub og samler all digital kringkastingsinformasjon på ett sted og gjør det lett tilgjengelig for alle behov (API).

Løsningen er den første i sitt slag og har fått stor internasjonal oppmerksomhet fra kringkastere både i Europa, USA og India. Etter påske drar representanter fra Radio Haugaland til USA for å møte bransjen.

I India benyttes både DAB og et system som heter DRM. I USA benyttes det som heter HD-Radio. Radio Haugalands løsning støtter alle disse systemene.