Menu

Potensiale for oppklaring

På pressekonferansen i Haugesund i dag kom det frem at KRIPOS har anbefalt videre etterforskning av nye spor og nye analyser av gammelt materiale. De har fremdeles håp om oppklaring av saken.

Av admin | 07.12.2016 14:00:59

Det kom også frem på pressekonferansen at det finnes elektroniske spor fra 1995 som ikke er gått gjennom systematisk og at de ønsker å gjennomføre analyser av spor funnet på Birgitte sine klær, som FHI rådet imot i 2012 på grunn av fare for kontaminasjon etter så mange år.

Fetteren sin tilståelse vil ikke bli tatt med videre i etterforskningen da Cold Case gruppen så flere problemer rundt opphavet. Fetteren hadde fått tilgang til etterforskingsmateriale under og før avhørene, noen av avhørene ble ikke skrevet ned før opptil 13 dager etterpå og ved enkelte tilfeller hadde han gjettet seg frem til rett svar etter flere forsøk.

Det opprettes i januar 2017 en ny gruppe som skal etterforske Birgitte saken på nytt. Den vil befinne seg i Stavanger og har også ønsket å få med seg Cold Case gruppen videre i etterforskningen.

Espen Erdal, sjefen for Kripos sin Cold Case-gruppe, understreket at de ikke har et DNA-treff eller en spesielt mistenkt slik at de står ovenfor et snarlig gjennombrudd, men politiet mener likevel at det er håp om en oppklaring etter nesten 22 år med ubesvarte spørsmål.