Menu
Operasjonsleder Olaug Bjørnsen var i dag den første operasjonslederen på den nye operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt.. FOTO: Politiet.

Politisentralen i Haugesund er historie

I dag er to operasjonssentraler i Haugesund og Stavanger lagt ned. Samtidig er det åpnet én ny felles operasjonssentral for Sør-Vest politidistrikt i Stavanger.

Av Egil M Solberg | 08.11.2017 16:15:31

Det er politisk besluttet at hovedsetet i politidistriktet skal ligge i Stavanger og den nye operasjonssentralen får derfor base der.

– Det er lagt ned mye arbeid i forkant, og nå er vi endelig i gang, sier Gøril Våland, visepolitimester i Sør-Vest politidistrikt.

Publikum skal forholde seg til politiet på samme måte som tidligere, ved å ringe 112 i nødstilfeller der det er fare for liv og helse, og 02800 ellers.

Fra to til én
Den nye operasjonssentralen dekker hele politidistriktet. Dette innebærer også at politiet etablerer felles rednings- og kriseledelse for hele distriktet, og at alle relevante IKT-systemer er oppgradert og tilpasset.

Operasjonssentralen er politidistriktets ledelses- og koordineringssentral – både for planlagt og hendelsesstyrt operativ virksomhet – i daglig drift og ved ekstraordinære hendelser og kriser.