Menu

Passasjerboom hos Color Line

Økningen i passasjertrafikken hos Color Line er størst på Vestlandet med nærmere 100.000 flere passasjer i forhold til oppstartingsåret 2005.

Av admin | 08.02.2007 17:54:06

– Helårseffekten i 2006 viser at satsingen på Vestlandscruise med M/S Prinsesse Ragnhild har vært riktig, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line.

Men flere ruter, som Kristiansant – Hirtshals og Larvik – Fredriksshavn, har skuffet. Der har det vært færre seilinger og fortsatt nedgang. Det er situasjonen når Norges største fergerederi Color Line summerer passasjertallene for 2006.

– Selskapet fraktet nærmere 4,3 millioner passasjerer i fjor. Det er en nedgang på 3,5 prosent i forhold til rekordåret 2005. Nedgangen i utenlandstrafikken utgjør av dette en prosent, og viser behovet for et krafttak i den internasjonale markedsføringen av Norge, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line.

I desember i år settes SuperSpeed 1 inn mellom Kristiansand og Hirtshals og i april 2008 SuperSpeed 2 mellom Larvik og Hirtshals. Skipene vil mangedoble kapasiteten for trailere og passasjerer mellom Norge og Kontinentet, og representerer store muligheter for reiselivsnæringen i Danmark og Norge, fordi skipene ikke har passasjerlugarer.

? Trafikkutviklingen viser behovet for nye og fremtidsrettede skip, fordi vi ser at de tradisjonelle skipene på kortrutene til Danmark ikke tilfredsstiller de krav som markedet i dag stiller til rask og effektiv transport, sier informasjonsdirektør Mathisen.

Av Egil Kr. Solberg | 08.02.2007 kl.17:5