Menu
innbrudd
Illustrasjonsbilde

Påsken kan være høytid for innbrudd

Mange reiser bort i påsken, noe som gjør at en del boliger kan være utsatt for innbruddsforsøk. Slik advarer politiet i en pressemelding i dag.

Av Egil M Solberg | 15.03.2016 10:45:17

Vinningslovbruddene totalt i Haugaland og Sunnhordland er så langt i år de laveste vi har hatt de siste fem årene, men politistasjonssjef i Haugesund, Edgar Mannes, presiserer at den forestående høytiden kan bidra til en økning i denne type kriminalitet.

– Vi erfarte i fjor at det i forbindelse med vår og påske var flere grove tyverier fra boliger, sier han. 

Ett trekk ved innbruddene var at tyvene stort sett stjal små verdifulle gjenstander som smykker.

– Flere av disse er uoppklarte og vi kan ikke utelukke at det var omreisende kriminelle som stod bak, sier han, og legger til at også utviklingen med tanke på grove tyverier fra bolig viser en lav andel så langt i 2016.

Ved utgangen av februar var det registrert 282 saker i vårt distrikt der det var begått vinningskriminalitet. I samme periode i fjor var tallet på tilsvarende saker 395. Likevel, erfaring fra i fjor viser at tallet på saker økte i forbindelse med påskehøytiden.

En bør derfor gjøre forebyggende tiltak dersom en har planer om å reise bort i påsken.

– Vi vil be om at publikum både er oppmerksomme på mistenkelig aktivitet i sitt nabolag og er oppmerksom på hvilke forebyggende tiltak de kan gjøre for å sikre egen bygning, oppfordrer Edgar Mannes.