Menu
politi

Omreisende kriminelle på ferde?

Nok en gang har tyver forsynt seg av gull og smykker i forbindelse med et innbrudd på Haugalandet. Denne gang på Vormedal. Innbruddene kan settes i sammenheng med tigging på dørene til folk.

Av Egil M Solberg | 16.03.2015 00:44:20

Boliginnbruddet på Vormedal skal ha skjedd i løpet av den siste uken.

– Tyvene har tatt seg inn på soverommet ved å bryte opp vinduet. Det er stjålet gull og smykker. Forholdet er anmeldt, opplyser operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Det har vært urovekkende mange slike boliginnbrudd på Haugalandet i senere tid og politiet frykter nå at en omreisende bande kan stå bak. I lengre tid har de også i sør-fylket vært rammet av denne typen innbrudd.

Tigging
Det har også vært påfallende mange tiggere på dørene hos folk i senere tid. Mange hevder å være døvstumme og kommer med en lapp. En av teoriene er at dette er metoden de bruker for å orientere seg om hvor de skal slå til og finne ut hvem som er bortreist.

Politiet har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med tiggerne, men de greier som regel å gjemme seg eller forsvinne før politiet kommer. Trolig har de folk som overvåker veiene når aktiviteten foregår.

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som bedriver denne typen tigging. Kommer de på besøk til deg, ring politiet på telefon 02800.