Menu

Nok en gang! Industrikraft NÅ

Mellom 1500 og 2000 samlet seg foran Stortinget fredag, for igjen å demonstrere for kraft til industrien. - Det blir lite å dele, dersom ikke industrien får mulighet til å skape, sa forbundsleder i Industri og Energi Leif Sande.

Av admin | 13.06.2008 19:28:23

Leif Sande
Foto: Håvard Sæbø, Fellesforbundet.

I dag fredag mobiliserte Industri Energi mellom 1500 og 2000 industriarbeidere, tillitsvalgte, ordførere, lokale partifolk, bedriftsledere og andre fra hele landet. Parolen var som i fjor «Industrikraft NÅ!»

Fra Hydros aluminiumsverk på Karmøy reise 120 fagorganiserte for å være med på demonstrasjonen. Fagforbundet Industri og Energi, som de er en del av, krever at industriselskaper som Hydro må få eie kraftverkene sine selv.

Titusenvis av industriarbeidsplasser rundt om i landet er avhengig av tilgang til langsiktig kraft til forutsigbare priser. 20 milliarder investeringskroner i fremtidig industriutvikling i Norge er lagt på is, grunnet usikkerhet om tilgang til langsiktig kraft.

– Til folk som vil bytte ut kraftforedlende industri med alternativ næringsliv. Til dem vil jeg si. Dere har ikke skjønt noen verdens ting, sa forbundsleder Leif Sande.

Av Egil Kr. Solberg | 13.06.2008 kl.19:2