Menu

Nok å gjøre for politiet

Sminket seg under kjøring, mann med våpen, beruset i seilbåt, ulykke med høy fart, til sykehus etter slagsmål, utagering på hotell, høy musikk og ordensforstyrrelser. Politiet har hatt det travelt.

Av Egil M Solberg | 22.10.2017 09:04:05

Her er en oversikt over oppdragene politiet har måtte rykke ut på det siste døgnet.

Båtmotorer stjålet på Bømlo
Det ble meldt om flere tyverier av båtmotorer ved Finnås på Bømlo natt til lørdag. Politiet ønsker tips dersom noen har sett noe av interesse i området. Båteiere bør ifølge politiet sjekke båter i området.

Førerkortbeslag i Ølen
Det ble utskrevet fem forenklede forelegg og tre gebyr under en laserkontroll i Ølen lørdag formiddag. Det ble også gjort et førerkortbeslag. Høyeste hastighet ble målt til 76 km/t i 50-sonen.

Beruset i seilbåt
Politiet ble lørdag ettermiddag gjort oppmerksom på en seilbåt hvor båtføreren var beruset. Vedkommende ble pågrepet og en utåndingsprøve bekreftet mistanken. Han førte seilbåten i nærheten av offshoreinstallasjonen Aasta Hanesten.

Sminket seg under kjøring
Politiet rykket lørdag ettermiddag ut etter meldinger om vinglete kjøring på Karmøy. Sjåføren hadde da kommet over i motsatt kjørefelt flere ganger. Det viste seg å være en kvinne bak rattet som var mer opptatt av å sminke seg enn å kjøre bil. Hun ble anmeldt for uaktsom kjøring.

Kjørte uten belte
To bilførere ble bøtelagt under en trafikkontroll på Sand i Suldal lørdag ettermiddag. De kjørte da bil uten å bruke bilbelte. I alt ble tretten bilførere kontrollert.

Uten promille
Det ble avholdt promillekontroll på Liaheia i Skjold tidelig lørdag kveld. I alt ble 49 bilførere bedt om å blåse i røret, men alle var edru. Kontrollen ble avholdt på E 134.

Avskiltet og uten førerkort
En mann i 20-årene ble anmeldt etter å ha kjørte bil uten gyldig førerkort i Skjold i Vindafjord lørdag kveld. Bilen han kjørte ble også avskiltet på grunn av manglende omregistrering.

Store materielle skader
Det ble store materielle skader i sammenstøtet mellom to kjøretøy sør i Spannavegen lørdag kveld. Den ene bilen skal ha holdt høy hastighet. Sjåføren ble dermed anmeldt og vedkommendes førerkort ble beslaglagt.

Ruteknusing av unge gutter
Politiet rykket lørdag kveld ut etter meldinger om ruteknusing i en bygning i Haugesund. Tre unge gutter var observert. Politiet fant guttene, som alle var under 18 år. Barnevernet ble dermed informert og saken anmeldt.

Til sykehus etter slagsmål
En person ble hentet av ambulanse i Haugesund etter et slagsmål lørdag kveld. Vedkommende ble kjørt til sykehuset i byen. Den mistenkte voldsmannen er avhørt på stedet. Sak er også opprettet.

Mann med våpen
Det kom lørdag kveld inn melding om at en mann med luftvåpen var observert på Bømlo. Det var da vitner som følte seg utrygge. Politiet rykket ut til stedet og kom i kontakt med den aktuelle mannen. Han hadde ikke lenger noe luftvåpen med seg, og ble formant om å la det ligge resten av natten.

Overstadig kvinne
En overstadig beruset kvinne ble hentet av politiet inne på et utested i Haugesund natt til søndag. Hun var ikke lenger i stand til å ta vare på seg selv og fikk overnatte i trygge omgivelser i drukkenskapsarresten.

Kverulerte seg i arresten
Politiet måtte gripe inn etter at det kom meldinger fra vakter på et utested i Haugesund om en kverulerende og beruset mann på stedet. Han ble gitt pålegg av politiet, men etterkommer ikke dette. Dermed ble det anmeldes og innsettes i drukkenskapsarrest.

I arresten etter krangling
En kranglevoren mann havnet i slagsmål og skapte ordensforstyrrelser i Haugesund i natt. Da politiet dukket opp nekter han å etterkomme pålegg. Han ble dermed anmeldt og innsatt i arrest.

Stanset ikke for kontroll
En bilfører stanset ikke for kontroll på Karmøy i natt. En politipatrulje satte etter bilen og fikk den stanset. Sjåføren viste seg å være godt beruset og ble anmeldt for kjøring i påvirket tilstand, samt for ikke å stanset for kontroll. Nødvendige prøver ble tatt og mannens førerkort ble beslaglagt.

Utagerte på hotell
En mann utagerte på et hotell i Haugesund i natt. Han nekter også å forlate stedet. Mannen var truende og ble anmeldes for ordensforstyrrelse og innsatt i arrest.

Mye høy musikk
Politiet har i løpet av natten vært involvert i en rekke bortvisninger, meldinger om høy musikk og urinering diverse steder i distriktet.