Menu
Tinghuset, Haugaland Tingrett i Haugesund kommune. FOTO: E Solberg

Nekter for frivillig sex i veikanten

Den 16 år gamle jenta som ble voldtatt av en asylsøker i Kopervik i fjor, sier i retten at hun aldri ville lagt seg ned i en grøftekant med en vilt fremmed mann. Han hevder de hadde frivillig sex.

Av Egil M Solberg | 21.02.2018 18:15:35

Mannens forsvarers antydet at hun var mer beruset enn hva hun nå husker og at den seksuelle handlingen kunne ha vært frivillig.

Jenta avviste kategorisk at hun hadde frivillig seksuell omgang med mannen hun aldri hadde truffet før, skriver Haugesunds avis.

18-åringen som er tiltalt for voldtekt, kom til Norge ett år før voldtekten fant sted.

Det var sent en lørdagskvelden i august i fjor at han angivelig skal ha truet eller brukte vold for å oppnå seksuell omgang med den unge jenta på Eide ved Kopervik.

Jenta var på fest med venner på Eide og skulle bare ned til et busstopp og møte enda en venn. Der kom den nå tiltalte gående sammen med fire-fem av sine venner. Han snakket da til henne, men hun skjønte ikke hva han sa, og jenta forklarte i retten at hun ganske snart forsøkte å komme unna, mens den tiltalte fulgte etter henne, skriver avisa.

Jenta skal ifølge avisa ha fryktet for livet da han dyttet henne mot et tre utenfor vegen, begynte å kysse henne, beføle henne og etter hvert også dro av henne buksene hennes. Hun gjorde motstand så langt hun klarte og torde.

Etter voldtekten søkte hun tilflukt hos en venn i nabolaget. Mannen ble senere varetektsfengslet etter pågripelsen, i frykt for at han skulle rømme landet, skriver avisa.