Menu
storkontroll nakohund
FOTO: Kjell Bua

Nedslående kontroll på Karmøy

To serveringssteder på Karmøy ble stengt på grunn av manglende serveringsbevilling fredag kveld. Det ble også avdekket bruk av narkotika og funnet en mann uten lovlig opphold.

Av Egil M Solberg | 25.04.2015 07:47:39

Det var Fredag kveld at det ble avholdt en større serverings- og utestedskontroll på Karmøy. Aksjonen var todelt og rettet seg først mot serveringsbransjen og senere på kvelden mot utestedene.

De var da de to serveringsstedene ble stengt på grunn av manglende serveringsbevilling og til dels alvorlig avvik innenfor brannsikkerhet.

På ett utested ble det også avdekket en arbeidstaker med ulovlig opphold i Norge. Dette er en sak som vil følges opp med utvisningsvedtak og arbeidsgiver anmeldes for bruk av ulovlig arbeidskraft.

Ved ett serveringssted blir det opprettet sak om bruk av narkotika.

Arbeidstilsynet avdekket manglende og mangelfulle kontrakter, manglende HMS-system og hvilke måter lønnsutbetalinger blir beregnet på, samt manglet tilknytning til godkjent bedriftshelsetjeneste.

Brannvesenet oppdaget at det manglet røykvarslere, det var gass inne på kjøkken og åpen flamme på et utested, samt generelt manglende rømningsveier, manglende slukkeutstyr og utgangsmarkeringslys manglet eller var defekt.

Mattilsynet skriver ut vedtak med tidsfrist om bedre renhold til et sted med bakrommet fullt av søppel og sterk lukt.

I alt ble 12 serveringssteder og 7 utesteder kontrollert i Skudeneshavn, Åkrehamn, Veavågen, Kopervik og Avaldsnes.