Menu
Rogfast
Her med adm.dir Harald Minge i Næringsforeningen i Stavangerregionen, adm.dir Marit Warncke i Bergen Næringsråd, daglig leder Anne-Grete Sandtorv i Stord Næringsråd og adm.dir Egil Severeide i Haugesundsregionens Næringsforening.

– Nå må vi ikke rote det til

Etter flere negative utspill mot fergefri E39 på Vestlandet fra nye kommune- og fylkespolitikere, har næringsrådene i regionen nå sendt ut en bekymringsmelding.

Av Egil M Solberg | 28.10.2015 14:51:12

Politiske utspill den siste uken fra nyvalgte kommune- og fylkespolitikere på Stord og i Hordaland gir inntrykk av at det ønskes både lavere fart, smalere vei og omkamper om hovedtrasé for fergefri E39.

– Hovedmålet med fergefri E39 mellom Stavanger og Bergen er å få avstanden mellom de to store byene på Vestlandet redusert til 2 timer og 15 minutt. Dette vil gi større bo- og arbeidsmarkeder på hele Vestlandet, heter det i pressemeldingen.

Det var tidlig på 2000-tallet at næringsforeningene startet arbeidet med å få på plass en fergefri kyststamveien. Det var derfor stor lettelse da regjeringen Solberg prioriterte to overordnede samferdselsprosjekt i Norge: E 39 Kyststamveien og Intercity i Osloregionen.

Nå er det sterke krefter blant de rødgrønne som vil stanse planene.