Menu

Myhre styreleder i Tidals Seils i Haugesund

Lars Anders Myhre er ny styreleder i tidevannsenergiselskapet Tidal Sails i Haugesund. – Endelig er jeg med på noe jeg har greie på, humrer Myhre til Aftenbladet.

Av admin | 23.12.2008 11:00:49

Lars Anders Se bildet i full størrelseMyhre, fra Kopervik, kan vise til at han er utdannet maringeolog med hovedoppgave på norske fjorder med tilhørende sund, øyer og tidevannssoner.

Tidal Sails har utviklet en ny løsning for å hente energi fra tidevannet.Den går ut på at havstrømmen drar undervannsseil fra den ene siden av et sund til den andre. Og tilbake igjen når tidevannet snur.

Bevegelsen overføres til turbiner som produserer strøm. Tidal Sails fikk nylig 10,8 millioner kroner av Forskningsrådet via EU, noe som ifølge Myhre beviser at de er gjennom nåløyet, skriver Aftenbladet. 


Haugesund-selskapet Tidal Sails AS er som første bedrift i Nord-Rogaland godtatt av EU som deltaker i Eurostars ? det nye programmet for små og mellomstore bedrifter.
Dette betyr betydelige forskningsmidler fra EU-systemet.

Tidal Sails AS sitt tidevannsenergiprosjekt QSail TM ble kåret til det beste av i alt 19 norske prosjekter og ble plassert blant de 20 beste av alle godkjente europeiske prosjekter.

Egil Kr. Solberg | 23.12.2008 kl.10:4