Menu

Mottar sterk kritikk

Barnevern, fylkesmenn, institusjoner og helseforetak blir nå felt en knusende dom over av tilsynsmyndighetene i forbindelse med "Glassjenta Ida". Både Haugesund og Karmøy kommune får kritikk.

Av admin | 21.09.2016 12:49:12

Fylkesmennene i Hordaland, Rogaland og Troms la i går kveld fram en 60 siders granskingsrapport. som tar for seg Karmøyjentas tid under barnevernets omsorg, skriver Stavanger Aftenblad.

– Mye har gått galt i Idas sak. I korthet fikk hun ikke forsvarlig omsorg og hjelp under barnevernets omsorg. Saken er preget av mangelfull kunnskap, summarisk saksbehandling og manglende involvering. Dette har igjen ført til mye unødvendig tvangsbruk. Det er dessuten alvorlig at vi som tilsynsmyndighet ikke har klart å fange opp dette. Vi har ikke gjort jobben vår, sier Hordalands fylkeslege, Helga Arianson, som har ledet granskingen.

– Hun fortjener en unnskyldning fra mange. Vi har beklaget overfor henne at vi hos fylkesmannen ikke gjorde en god nok jobb. Og jeg kan gjerne bruke denne anledningen til å si det igjen: Unnskyld, Ida, sier granskingsleder Arianson til Aftenbladet.