Menu
FOTO: Kjell Bua

Må tilbakebetale 4,5 mill

Haugesund kommune må betale tilbake nesten 4,5 millioner kroner for trafikksikkerhetstiltak de ikke har fått gjennomført.

Av Egil M Solberg | 27.03.2017 17:32:38

Fylkestrafikksikkerhetsutvalget i Rogaland bevilget blant annet 2 690 000 kroner til nytt fortau i Fjellveien/Kyrpingveien/Stavangergata øst for sentrum og 1 750 000 kroner til belysning og fartsdempere i Salhusveien. Disse pengene er nå blitt inndratt av fylketrafikksikkerhetsutvalget.

– Hva som er årsaken til at midlene ikke brukes vet jeg ikke, sier medlem i fylkestrafikksikkerhetsutvalget, Aase Simonsen (H) til hnytt.

I følge NRK har kommunene i Rogaland siden 2013 måtte betale tilbake rundt 25 millioner kroner av ubenyttede midler. Haugesund er verstingen i fylket.

Men også andre kommuner i Nord-Rogaland har fått allerede bevilgede penger inndratt av fylket som følget av manglende gjennomføring.

Karmøy kommune har fått bevilget i overkant av to millioner kroner over tre år til å bygge 600 meter gang og sykkelvei på strekningen Syre – Sørhåland skole. Disse pengen ble inndratt av fylket i desember i fjor, melder avisa.