Menu
FOTO: Leif Eide

Kvalt av dykkerdrakten

Mannen som omkom på et dykkerkurs i Kvalsvik i Haugesund for to år siden, ble kvalt av sin egen drakt. Slik konkluderer etterforskerne hos politiet.

Av Egil M Solberg | 01.02.2016 16:06:59

Spesialetterforsker Einar Endresen ved Sør-Vest politidistrikt bekrefter ifølge Haugesunds Avis at etterforskningen i saken har konkludert slik.

Det var 59 år gamle Trond Ytreland fra Kopervik som druknet under dykking på et kurs han deltok på, sammen med sin sønn.

Han hadde gjort avtale med Alf Lea & Co i Haugesund om at drakten skulle sys inn, men den skjebnesvangre dagen i mars 2014 ble det i samråd med instruktøren laget en løsning med ei reim som strammet inn drakten rundt halsen, skriver avisa.

Etterforskningen har også avdekket at det ikke var etablert overflateberedskap den skjebnesvangre dagen, slik dykkerforskriften krever.

Nå er det politiadvokat Erik Engløkk i Sør-Vest politidistrikt som først skal ta stilling til om instruktøren eller eventuelt andre kursansvarlige skal gjøres strafferettslig ansvarlig for ulykken, skriver Haugesunds Avis.