Menu

Kraftkrise til vinteren

Dersom vi ikke får en betydelig nedbør utover høsten går Norge mot en krisesituasjon i kraftmarkedet til vinteren. Dette fordi importkapasiteten fra Danmark er halvert, og kraftmagasinene er på ekstremt lave nivå.

Av admin | 29.07.2006 09:57:33

På grunn av en feil på en transformator tilknyttet kraftkabelen mellom Norge og Danmark, vil det være halv importkapasitet av kraft denne vinteren. Skagerak-kabelen vil ikke nå normalnivået på 950 MW før mars 2007.

– Transformatorfeilen kan bli kritisk for den norske kraftforsyningen denne vinteren. Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er store deler av Norge rammet av den verste tørken på flere tiår. Årsaken er mindre snømengder i fjellet kombinert med tørke.

– Magasinfyllingen er veldig lav for denne tiden av året. Vi er derfor avhengig av gode nedbørsforhold foran fyringssesongen, sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett til Finansavisen.

Med 50 prosent av importkapasiteten fra Danmark ute av drift, vil Norge denne vinteren være mer avhengig av importert kraft fra Sverige.