Menu
Svein Inge Indbjo (Frp) er svært fornøyd med den kraftige veksten partiet hans har på meningsmålingene. FOTO: Radio Haugaland

Kraftig vekst for Frp i Rogaland

I en ny måling gjort av InFact for VG, kommer Fremskritspartiet ut med hele 18,5 % oppslutning. Det betyr at partiet i Rogaland er tilbake på nivå med valgresultatet i 2013, drøyt to uker før valget.

Av Egil M Solberg | 26.08.2017 11:27:38

Dersom dette ble valgresultatet hadde Terje Halleland (Frp) hatt trygg plass på Stortinget den neste perioden, mens Geir Toskedal (Krf) hadde vært ute.

Fremskrittspartiet har denne uken også hatt solide landsmålinger hos Kantar TNS for TV2 og Respons for Aftenposten, Adresseavisen og Bergens Tidende.

– For oss er det viktig at Venstre nå også klarer å komme seg over sperregrensen. Det vil langt på vei kunne avgjøre regjeringsspørsmålet slik meningsmålingene antyder nå, sier Indbo til Radio Haugaland.

Det store spørsmålet er hvilket alternativ Arbeiderpartiet vil komme opp med.

– Det ser ikke ut til at AP vil få noe flertall sammen med Sp og SV. Da er de trolig avhengig av et samarbeid med MDG for å ta regjeringsmakt, noe som i realiteten vil bety nedleggelse av oljesektoren, sier Indbjo.