Menu

Køer på verkstedene etter oblat-trøbbel

Det har vært en kraftig økning i antallet bilister som har glemt å få gjennomført EU-kontroll på kjøretøyene sine. Dette medfører nå så stor pågang hos verkstedene at mange ikke vil kunne få gjennomført kontroll innen fristen på én måned.

Av admin | 20.05.2010 01:49:17

HØR LYDFIL: GLEMT EU-KONTROLL OG INGEN SKILTOBLAT
– Folk skulle selv huske når de neste gang måtte ta bilen på EU-kontroll, sier seksjonsleder Petter Sivertsen hos Statens Vegvesen i Haugesund.

– De som ikke har unnagjort EU-kontroll på bilen skal ha fått en purring på dette, men ettersom det er svært mange som har glemt kontrollen og fordi det snart er ferieavvikling flere steder, kan dette by på problemer for de det gjelder, sier Sivertsen til Radio Haugaland.

Manglende EU-kontroll har ført til en kraftig økning i antallet bilister som ikke får nytt skiltoblat i år.

I fjor sommer avsluttet Statens Vegvesen ordningen med å sende ut melding om frist for kontroll for å spare penger.

– Folk skulle selv huske når de neste gang måtte ta bilen på EU-kontroll, men det kan se ut til at det ikke har gått så bra, sier seksjonsleder Petter Sivertsen hos Statens Vegvesen i Haugesund.

Både Statens Vegvesen, NAF og de fleste bilverksteder har ordninger for å hjelpe folk med å huske EU-kontroll på bilen. Ved å sende skiltnummer til 2282 får du svar tilbake når bilen skal være kontrollert neste gang. NAF har også en slik tjeneste på sine nettsider.

Av Egil M Solberg | 20.05.2010 kl.01:47