Menu

– Kampanje mot motorparken

Ordfører i Karmøy Jarle Nilsen (Ap) nektet mandag kveld å ta opp forslaget om å disponere nødvendige midler til Fjord Motorpark. - Dette er en kampanje mot motorparken, sier Helge Thorheim (Frp).

Av Egil M Solberg | 20.12.2016 00:30:21

Karmøy kommunestyre vedtok i kveld å opprette et disposisjonsfond på to millioner, men uten disponeringen Frp foreslo. Dermed kommer motorparken i store økonomiske problemer.

På vegne av Karmøy Frp hadde representant Helge Thorheim lagt inn forslag om at midler skulle tildeles Fjord Motorpark.

Thorheim måtte imidlertid møte på Stortinget og kunne ikke fremme forslaget selv. Dette brukte ordføreren som argument for å avvise forslaget.

Dette har satt sinnene i kok hos mange. Styreleder Arvid Grimstvedt i Fjord Motorpark går i kveld ut på Facebook og uttaler:

«Denne ordføreren har et sjeldent markeringsbehov og vi kan trygt hevde at Jarle Nilsen ikke er ordfører for flertallet i kommunestyret.»

Konsekvensene er nå at motorparken ikke lenger har evnen til å betjene sine løpende forpliktelser.

«Regningene for prosjektering og støyanalyse forfaller til betaling. Nå er det opp til klubbene og kreditorene å beslutte om det er mulig å stole på positiv behandling i neste kommunestyremøtet 7. februar 2017.», skriver Grimstvedt.

– Jeg er skuffet over at ordføreren stritter imot vedtaket om å gi midler til motorparken. Jarle Nilsen og Karmøy Ap står for en kampanje mot motorparken. De gikk til valg på å stanse utbyggingen, sier en skuffet Thorheim til Radio Haugaland i kveld.

Det har mandag kveld ikke lykkes Radio Haugaland å få en kommentar fra ordfører Jarle Nilsen.