Menu

Kambe stanset etterlønn

Stortingsrepresentant Arve Kambe (H) fra Haugesund reagerte kraftig da forslaget om to års etterlønn kom opp. Nå har han og Høyre fått stanset mandagens vedtak. - Det er jeg glad for, sier Kambe.

Av Egil M Solberg | 14.12.2016 05:54:06

Det var mandag at et flertall på Stortinget sørget for at eks-stortingsrepresentanter skulle få inntil 24 måneders etterlønn om de ikke får seg ny jobb. Tirsdag kveld var det helomvending.

– Høyre stemte mandag mot forslaget. Vi mener det er feil å gi seg selv slike luksusgoder uansett omstendigheter, men spesielt nå som landet er inne i en krevende periode med høy arbeidsledighet. Stortingsrepresentanter har allerede ett år med etterlønn. Det må være mer enn godt nok, tordner Arve Kambe (H).

En stortingsrepresentant kan få over 760.000 kroner i etterlønn når han/hun går ut av Stortinget. Det var Marit Nybakk (Ap) som fremmet forslaget om å doble etterlønna på vegene av presidentskapet på Stortinget.

– Politikere er i en utsatt posisjon, og kan miste jobben brått. Etterlønn fra Stortinget er dessuten vanskelig å få. Det er strenge kriterier, og vi jobber aktivt for å få folk ut av ordningen og over i jobb, sier Nybakk til NRK.

Marit Nybakk (Ap) takket tidligere i år nei til gjenvalg etter mer enn 30 år på Oslo-benken. Hun er en av dem som ville hatt goder av den nye ordningen med dobbel etterlønn.

– Jeg er glad for at vi fikk flertallet til å snu i denne saken. Dette har vi jobbet aktivt med helt siden saken dukket opp. Jeg er glad for at vi i løpet av uken nå får ryddet opp i dette, sier Kambe til Radio Haugaland.