Menu
Ketil Solvik-Olsen
For Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er det som julaften å regne i morgen. Dette har han jobbet hardt med å få til.

I morgen vedtas Rogfast

Det er en stor dag form Haugalandet i morgen, da vedtas det store Rogfast-prosjektet i Stortinget. Rogfast blir verdens dypeste, lengste og sikreste. Se video her...

Av Egil M Solberg | 22.05.2017 21:31:30

Når Rogfast er på plass en gang i 2025 eller 2026, vil reisetiden mellom Stavanger og Bergen bli kuttet med rundt 40 minutter.

Statens vegvesen har fått konsulentselskapet ViaNova til å vise hvordan fergefri E39 mellom Stavanger og Haugesund kan bli.

Tirsdag skal politikerne votere over utbyggingen og finansieringen av Rogfast og det er en samlet transportkomité som råder Stortinget til å si ja.

Prislappen er anslått til rundt 16,4 milliarder kroner. Av dette betaler staten 5,1 milliarder kroner. Resten er bompenger og det vil koste rundt 360 kroner for en personbil å krysse Boknafjorden og Kvitsøyfjorden.  Man planlegger å kreve inn bompenger i 20 år.

Med rabatt reduseres taksten til 288 kroner pr passering.

Rogfast  blir 392 meter dyp og dermed den dypeste i verden.  Verdens dypeste tunnel undersjøiske tunnel i dag er Eiksundstunnelen i Møre og Romsdal som går 287 meter under havet.