Menu

I dag kommer den

Boreplattformen på Johan Sverdrup ankom Haugesund i dag, og den er godt synlig. Det 147 meter høye landemerket blir liggende til mai neste år.

Av admin | 06.09.2017 05:59:48

Plattformdekket til boreplattformen består av tre moduler. Aibel har bygget den største modulen, hoveddekket (MSF), ved selskapets verft i Thailand.

Borestøttemodulen (DSM), som er den nest største, ble bygget ved selskapets verft i Haugesund.

Den siste modulen, boreenheten (DES), er bygges hos samarbeidspartner Nymo i Grimstad.

Etter noen hektiske dager i Klosterfjorden for sammenstilling var borreplattformen til Johan Sverdrup endelig på plass i Haugesund.

Nå starter arbeidet med å ferdigstille plattformen. Dette skjer ved selskapets verft i Haugesund. Den ferdige plattformen skal overleveres til Statoil i andre kvartal 2018.

Oppdraget, som ble tildelt av Statoil i februar 2015, har en estimert verdi på åtte milliarder kroner. Ved siden av Nymo, som skal bygge den ene modulen, er Odfjell Drilling og National Oilwell viktige bidragsytere i prosjektet.

Aibel beregner å bruke nærmere 6.000 årsverk på Johan Sverdrup-prosjektet, fordelt på de ulike disiplinene. I tillegg kommer alle ringvirkningene i og rundt områdene der prosjektet skal gjennomføres.