Menu

Hydro kjøper andel i batteriselskap

Aluminiumselskapet Hydro kjøper seg inn i det kanadiske selskapet Corvus Energy som er bransjeleder innen batteriløsninger for skip. Hydro er fra før involvert i produksjonen av batterier.

Av Egil M Solberg | 28.11.2017 10:04:53

– Vi ser at energilagring og batteriløsninger blir en stadig viktigere del av fremtidens energisystemer, og som en betydelig energiaktør – både som kraftprodusent og energiforbruker – ønsker vi i Hydro å være med på å utvikle denne industrien videre, sier konserndirektør for Energi og forretningsutvikling i Hydro, Arvid Moss.

Hydro har nå kjøpt 25,9 % av aksjene i Corvus Energy, et kanadisk selskap som setter sammen litium-ionbaserte batteriløsninger og styringssystemer.

Norge leder an i elektrifiseringen av skipstrafikk, og store deler av kundeporteføljen til Corvus Energy er derfor i Norge.

– Skipsindustrien vil møte strengere krav til å redusere sine miljøfotavtrykk i fremtiden, og elektrifisert drift, enten helt eller delvis, blir avgjørende for å møte disse kravene, sier Europa-direktør i Corvus Energy, Willie Wågen.

I fjor vant Hydro en internasjonal pris for utviklingen av en aluminiumsfilm som gir forbedringer av batteriteknologien.