Menu

Hydro har ikke gitt opp Karmøy

Hydro skal ikke ha gitt opp planen om å utvide aluminiumsverket på Karmøy. - Men jo lenger vi venter, dess vanskeligere blir det, sier avtroppende konserndirektør Torstein Dale Sjøtveit, som understreker at Karmøy er Hydros førsteprioritet.

Av admin | 24.06.2008 11:32:33

– Jeg er skuffet over at vi ikke er kommet lengre. Det har vært reist ganske høyt på agendaen at en ønsker industriutvikling i Norge, da er det rart at vi ikke ser resultater, sier Torstein Dale Sjøtveit, med klar adresse til Stoltenberg-regjeringens uinnfridde løfter om industrikraft.

– Signalene fra den rødgrønne regjeringen ga oss et push. Men etter det har det bare vært en lang rekke skuffelser. Det er ingen av statsrådene som har levert det de har lovet, sier Dale Sjøtveit og viser til at de må ta en beslutning i løpet av dette året.

Hydro har fått lov å holde koken i de utdaterte Søderberg-ovnene fram til 2010. Verket mister da halvdelen av produksjonskapasiteten ? 120.000 tonn aluminium i året.

Men planen har vært at Søderberg-ovnene skal erstattes av et nytt og større anlegg ? K6 ? en investering anslått til mellom sju og åtte milliarder kroner. K6 vil løfte totalkapasiteten på Karmøy opp mot 500.000 tonn aluminium per år og gjøre verket til et av Europas største.

– Planen lever fortsatt, men det begynner å bli lovlig sent, innrømmer Dale Sjøtveit.

Dersom investeringsbeslutningen fattes nå, vil K6 tidligst kunne fyres opp i 2012. Men det blir ingen investeringsbeslutning før Hydro får på plass en langsiktig av avtale om kraft, skriver Petromagasinet.

Av Egil Kr. Solberg | 24.06.2008 kl.11:3