Menu

Hydro etablerer forskningsenter i Qatar

Hydro har etablert et forsknings- og utviklingssenter i Qatar. Senteret Qatar Science & Technology Park skiller seg godt ut i Qatars hovedstad Doha. Nå vil Hydro utvide sin Fou-aktivitet i teknologiparken.

Av admin | 30.12.2009 10:44:05

Hydro Senteret Qatar Science &
Hydros senteret Qatar Science & Technology Park. (Foto: Halvor Molland)

Senterts direktør Tormod Bjørk har nylig undertegnet en ny kontrakt om å utvide arealet i teknologiparken til 500 kvadratmeter.

Det betyr et stort skritt framover for Hydros FoU-virksomhet i Qatar, parallelt med selskapets sterke engasjement i det store aluminiumverket Qatalum, som er under oppføring i Mesaieed ikke langt fra Doha.

Aluminium, takk!
− Jeg hadde gjerne sett at stålet ble erstattet med aluminium, konstaterte konserndirektør og leder for Prosjekter i Hydro, Tom Røtjer, under et nylig besøk i det utrolige teknologibygget, som huser FoU-enheter fra store selskaper som Shell, Microsoft, ExxonMobil, GE og Cisco ? for å nevne noen.

Mange av de flotte bygningene som settes opp i Doha, har imidlertid ennå ikke sett lyset ? når det gjelder å ta i bruk moderne aluminiumløsninger.

− Markedssituasjonen for aluminium har endret på planene for å trappe opp våre aktiviteter ved FoU-senteret. Vi forbereder oss imidlertid på neste skritt, og vi vurderer nå å etablere et laboratorium og øke tilstedeværelsen, sier Bjørk som understreker at når de får satt laboratoriet i drift, skal de satse på å arbeide videre med definerte tema som varmepåkjenning, utslippsproblematikk, integrerte løsninger og utvendig kledning.

Av Egil Kr. Solberg | 30.12.2009 kl.10:4