Menu
leder ved forvaltningsseksjonen i Sør Vest politidistrikt i Haugesund, Kjetil Optun. I bakgrunnen er sikkerhetskontrollør ved Haugesund lufthavn, Erik Heimtun. FOTO: Politiet

Husk pass i god tid

Politiet ber nå publikum om å sjekke passene sine og sørge for å få dem fornyet i god tid før de skal ut og reise. 1. april reduseres også åpningstidene for drop-in timer.

Av Egil M Solberg | 09.03.2016 10:51:59

Det nærmer seg ferietid og av erfaring vet politiet i Haugesund at stadig flere i denne sammenheng har behov for å bestille nye pass.

– Da er det viktig at alle er klar over at en bør bestille time på nett. Mange er vant til å komme uten timeavtale, såkalt drop-in, men da kan ventetiden bli lang, sier leder ved forvaltningsseksjonen i Sør Vest politidistrikt i Haugesund, Kjetil Optun.

Fra og med 1. april reduseres åpningstidene for drop-in timer ved passkontoret på Politihuset i Haugesund. Tjenesten vil da være tilgjengelig fra kl. 09.00 til 11.00 hver dag.

Politiet oppfordrer innbyggerne til å benytte seg av timebestilling for å sikre at de får pass i tide.

– Erfaringen viser at det etter påske kan være lang ventetid på drop-in. Det beste for publikum er å benytte seg av timebestillingsmuligheten og gjerne ordne en time i god tid før planlagt reise, anbefaler han.

Ordningen med timebestilling ble innført i mai 2015 og erfaringene er gode.

– De som har bestilt time opplever at de slipper å vente og ekspederingen er normalt unnagjort på mindre enn 10 minutt, forteller Optun.