Menu
domstol konfliktråd

Hissig og ruset

En aprilnatt i 2017 endte hos politiet for en ruset 44-åring som ble hissig etter dukkert. Det resulterte i et halvnakent besøk på Esso, overfall av en drosjesjåfør og drapstrusler mot politi.

Av Eirin Marthinussen | 10.08.2017 13:05:43

Mannen som er bosatt i Haugesund hadde tatt turen til Kopervik tidligere på kvelden for å besøke en bekjent. Der kjøpte han amfetamin og ruset seg, og mens han ventet på bussen som skulle frakte ham tilbake til Haugesund bestemte 44-åringen seg for å kikke på båtene. Han skled og falt på sjøen.

Kort tid etter oppsøkte han Esso på Bygnes for å få hjelp, våt og kald, og fikk varme seg på toalettet og mottok en Esso vest. Mannen valgte da å kle av seg og vandre rundt halvnaken i butikken, mens han ble stadig mer høyrøstet og aggressiv. Betjening observerte også at mannen muligens hadde et skytevåpen blant de våte klærne.

Til slutt forlangte han å få tilkalt en drosje, men da drosjesjåføren reagerte på kledningen og oppførselen og ville ha garanti for betaling, så gikk 44-åringen til angrep. Politiet ble tilkalt og det endte i basketak, både på bensinstasjonen og hos legevakten. Her truet mannen betjentene på livet.

Dommen for 11 lovbrudd, inkludert et tyveri på 10 000 kroner fra et stjålet kort, lød på 7 måneder i fengsel, tilbakebetaling av 10 000 kroner og inndragning av en luftpistol.

Mannen er domfelt 9 ganger tidligere, hovedsakelig for narkotikaforbrytelser, vinning og vegtrafikkforhold, samt noe trusler og oppbevaring av ammunisjon.