Menu

Hektisk politinatt

Hyttebrann, familievold, narkotika på ungdomsfest, bryllupsfest med høy musikk, uønsket gjest, slagsmål i matkøen, trafikkuhell og mange ordensforstyrrelser. Det ble travelt for politiet i natt.

Av Egil M Solberg | 31.07.2016 10:02:16

2315 – Familievold – Karmøy
En kvinne i slutten av 30-årene kontaktet politiet etter at hun og hennes to barn i slutten av tenårene var utsatt for legemskrenkelse av kvinnens ektemann som også var barnas far. Forholdet skal ha skjedd i familiens bolig i et tettsted på midt-Karmøy. Innledende forklaringer fra partene tyder på at tenåringene var uenige med sin far i om de kunne gå ut for å fange Pokemons i spillet Pokemon Go, eller om det var for sent for slik aktivitet. Det medførte at mistenkte øvde vold mot sine tenåringsbarn, ektefellen gikk mellom og da ble det også øvd vold mot henne. Ingen fikk skader som måtte behandles av lege. Mannen har også tidligere vært i politiets søkelys for legemskrenkelser mot sin ektefelle. Han er nå pågrepet og satt inn i politiets varetektsarrest. Saken vil bli videre etterforsket søndag.

2355 – Bil vs moped – Haugesund
En uaktsom bilfører satte bilen i revers og rygget på to mopeder som stod i kø bak bilen. En av mopedistene veltet, fikk mopeden over seg og smerter i en fot. Forholdet skjedde i Strandgata i Haugesund sentrum. En politipatrulje var i nærheten og har opprettet sak på forholdet. Bilføreren, en kvinne i 20-årene, har fått førerkortet sitt beslaglagt. Saken vil bli etterforsket videre av Haugesund politistasjon.

0010 – Promillekontroll – Ølen sentrum
35 bilførere ble kontrollert i en kontroll som varte en times tid. Ingen mistenkes for kjøring i påvirket tilstand.

0035 – Fest med berusede ungdommer – Haugesund
En politipatrulje måtte stanse en fest i østre bydel. 20 – 30 ungdommer var samlet til fest i et bolighus. Der var det flere mindreårige ned til 16 års alder som var ruset på alkohol. To menn, en i slutten av tenårene og en i begynnelsen av 20-årene, mistenkes også for å ha ruset seg på narkotika. Dette er forhold de anmeldes for. Samtlige foreldre til de mindreårige ungdommene som var til stede vil rutinemessig bli kontaktet av politiet. Forebyggende gruppe i Haugesund vil følge opp.

0039 – Dempet et bryllup – Stord
En mann på søre del av Stord meldte om høy musikk i nabolaget sitt. Musikken holdt ham våken. Politiet sendte ut en patrulje. Det viste seg at musikken stammet fra et bryllup som ble arrangert ca en halv kilometer unna. Arrangørene hadde varslet både sine nærmeste naboer og politiet om arrangementet, men de ble nok overrasket over at lyden bar så langt. Bryllupet ble dempet. Politiet ønsker brudeparet til lykke og håper samlivet blir mindre støyende enn bryllupsfesten. Hver sommer plages folk av fest og høy musikk i boligområder.

Politiet har ikke kapasitet til å dempe enhver fest som blir meldt inn til, men benytter alltid anledningen til å anmode de som har sene kvelder om å vise hensyn slik at naboer ikke fratas nattesøvnen. I løpet av natten har politiet fått flere meldinger om høy musikk som har tatt natteroen fra folk rundt om i politidistriktet. I noen av tilfellene har politiet hatt kapasitet til å sende ut en patrulje for å gjenopprette natteroen, i andre tilfeller har de ikke hatt kapasitet.

0200 – Vil ikke gå – Haugesund
Et utested i sentrum av Haugesund ba om politiets hjelp til å bli kvitt en uønsket gjest. Han ville ikke forlate stedet på vaktenes anmodning, til tross for at han hadde drukket for mye og var vanskelig med vakter og andre gjester. En patrulje ble sendt til stedet. Mannen, som var i slutten av 30-årene, samarbeidet ikke bedre med politiets folk enn med utestedets egne vakter. Han ble derfor innbrakt til drukkenskapsarresten fordi han ikke etterkom politipatruljens pålegg om å forlate stedet. Han sover ut rusen her hos oss og han er anmeldt for forholdet.

0252 – Utålmodig i matkø – Haugesund
Politiet rykket ut til et gatekjøkken i Haugesund etter meldinger om slagsmål. Det viste seg å være et par midt i 20-årene som hadde tenkt å handle mat på veien hjem. Køen var lang og mannens tålmodighet ble brukt opp. Kvinnen hadde tålmodighet til å vente på servering og det dannet grunnlaget for krangel mellom dem. Til slutt tok mannen kvinnen med seg med makt. Andre tilstedeværende reagerte og grep inn. Da slo mannen til disse. Ingen hadde behov for legebehandling, men mannen ble innbrakt til drukkenskapsarrest for å sove ut rusen. Han er anmeldt for ordensforstyrrelse.

0303 – Gjest truet vakt – Haugesund
Vaktene på et utested i sentrum måtte sette en mann i slutten av 30-årene i håndjern etter at han truet en vakt. En patrulje ble sendt til stedet. De innbrakte mannen til drukkenskapsarresten for avrusing og han anmeldes for ordensforstyrrelse.

0325 – Nektet å etterkomme pålegg – Haugesund
En kranglevoren og beruset mann i midten av 20-årene nektet å etterkomme patruljens pålegg om å forlate Haugesund sentrum. Forsøkte å motsette seg innbringelse til drukkenskapsarrest. Innsatt og anmeldt for forholdet.

0424 – Sovende mann – Haugesund
En patrulje fant en full mann i slutten av 50-årene sovende på et fortau i en sentrumsgate. Patruljen viste han omsorg og kjørte han inn til politiets kjeller. Her har han fått rom i drukkenskapsarresten og et pledd over seg. Ingen anmeldelse.

0509 – Overstadig beruset – Haugesund
Vitner meldte fra om to kamerater som slet med å få med seg en tredje kamerat hjem fra byen. Han var svært full. En patrulje fant mannen liggende strekk ut ved Grytå i Haugesund. Mannen, som er i slutten av tenårene, ønsket å sove rusen ut hos oss. Det fikk han anledning til.

0709 – Brann i fritidsbolig – Sauda
Politi og brannvesen rykket i dag morges ut til en overtent fritidsbolig på Breiborg i Sauda. Politiet arbeidet med å komme i kontakt med hytteeier, men det viste seg raskt ikke å være folk i hytta. Ingen personer kom til skade, men hytta ble totalskadet.